Бегалска криза

Засилени капацитети

Нови возила за граничната полиција од Чешка- донација за засилување на капацитетите во справувањето со мигрантската криза...

Повеќе
Собрание

Закон за буџети

Собранието ги донесе корекциите на Законот за буџети. Во расправата за измените и дополнувањата, власта и опозицијата спореа дали е уставна определбата владата...

Повеќе
Поплави

Бесплатна правна помош

Од денеска новина за жителите од погодените подрачја- се делат бесплатни правни совети за најгорливите прашања. 10-тина граѓани веќе побарале помош...

Повеќе
Социјала

Финансиска поддршка

Од денеска е распишан јавниот повик за условен паричен надоместок за учениците во средните училишта кои потекнуваат од социјално ранливите категории...

Повеќе
  • Собранието ги донесе корекциите на Законот за буџети. Во расправата за измените и дополнувањата на Законот за буџети, власта и опозицијата спореа дали е уставна определбата владата да прераспределува средства на буџетски корисници до 5% од износот. Опозицијата со став дека станува збор за износ од 150 милиони евра, додека власта тврди дека тие не можат да надминат 85 милиони евра.

  • Од ерата на Мурињо и на Пандев, Интер никако не може да тргне по вистионскиот пат којшто му одговара на богатото клупско реноме. Затоа во последните денови од преодниот рок, миланскиот клуб реши да направи значаен трансфер.