Емисии

 • Информативни Четврток, 18:40

  ТУНЕЛ

  Новата сезона на емисијата „Тунел“ во вторник и четврток на МРТ1.

   
 • Образовни Понеделник - Петок, 10:30

  ГОЛЕМ ОДМОР

   

  Писмени, тестови, задачи. Не е лесно. Дојдете на „Голем одмор“, можеби таму е решението на сите ваши проблеми.

  Од понеделник до петок во 10.30, МРТ1.
   

   

 • Информативни Понеделник, 22:00

  БИЗНИС 365

  Со блокадата на граничниот премин Евзони, превозниците и компаниите веќе книжат огромни штети. Бара ли бизнис заедницата алтернативни решенија? Во услови на континуирани блокади и штрајкови, се решаваат ли домашните компании да ги користат алтернативните пристаништа?

 • Информативни Понеделник- Петок, 06:45/ Сабота- 08:00

  МАКЕДОНИЈА НАУТРО

  Гледајте ја утринската програма „Македонија наутро“, од понеделник до петок со почеток од 06:45, и во сабота со почеток од 8 часот.  

 • Музички Петок, 21:35

  СТИСНИ ПЛЕЈ

  Стисни Плеј е емисија која ги третира најновите случувања од домашната музичка сцена.

  Ова е емисија за сите квалитетни и талентирани, млади или веќе докажани музички имиња. Емисијата отстапува простор за промоција на видео спотови, песни, најава за концерти, фестивали и сл.

 • Културни Петок, 17:45

  ВИТРАЖ

  Eмисијата „Витраж“ ви нуди настани, случувања и личности од областа на културното живеење во Макеоднија, како и избори на настани од светската културна сцена.

 • Дебатни Четврток, 20:00

  АКЦЕНТ

  Гледајте ја дебатната емисија „Акцент“ секој четврток од 20 часот на МРТ1.

 • Информативни Четврток, 15:20

  МОЈ ДОКТОР

  Емисија за подобрување на здравјето и поквалитетен живот. Вторник и четврток на МРТ1, „Мој доктор“ со д-р Сашо Делиниколов.

 • Спортски Понеделник, 17:50

  ТЕЛЕСПОРТ

  Телеспорт е емисија што се враќа на програмата на МТВ по подолго време. Ќе има информативен и аналитички карактер, а најчесто ќе третира теми од домашниот спорт.

 • Информативни Недела, 13:50

  АГРАР

  Концептот на емисијата Аграр има за цел да ги отслика реално и објективно сите случувања вo производството на храна,но и да иницира развој.

Pages