Политика

Конститутивна седница

ВМРО-ДПМНЕ повикува лидерите да седнат на заедничка маса и да најдат компромис за суштинските прашања. Социјал-демократите се повикуваат на Пржино...

Повеќе
Земјоделство

Исплата на субвенции

50 милиони евра за субвенции на земјоделците ќе бидат исплатени согласно со законскиот рок, посочува ресорниот министер. Платежната агенција ќе ги изготви налозите...

Повеќе
ИПАРД 2

Објавен првиот оглас

Денеска е објавен е првиот ИПАРД 2 оглас. Мерките остануваат исти како и во првата програма, но со зголемено кофинансирање и до 70 проценти...

Повеќе
Франција

Претседателски избори

Европските лидери му честитаа на центристот Емануел Макрон, и му посакаа победа во вториот круг од претседателските избори во Франција...

Повеќе