Гасификација

Нова делница Штип- Неготино

Почна изградбата на новата делница од националниот гасоводен систем Штип- Неготино. Втората траса е долга 36 километри, а инвестицијата изнесува 16 милиони евра...

Повеќе
Финансии

Ребаланс на буџет

Во Собранието- расправа за ребаланс на буџетот. Со прекроената државна каса се предвидуваат дополнителни 36,4 милиони евра за целосно обесшетување на жителите од поплавените места...

Повеќе
Стајковци

Подготовки за 1-ви септември

Продолжува санацијата на штетите во полавените региони. Се прават последните подготовки и за стартот на новата учебна година...

Повеќе
Субвенции

Осигурување во земјоделството

Крајот на неделава е последниот рок за пријавување на субвенциите за осигурување на земјоделското производство. Фармерите имаат на располагање 70 милиони денари...

Повеќе
  • Од ерата на Мурињо и на Пандев, Интер никако не може да тргне по вистионскиот пат којшто му одговара на богатото клупско реноме. Затоа во последните денови од преодниот рок, миланскиот клуб реши да направи значаен трансфер.

  • Добитничката на „Оскар" Никол Кидман и Џулијан Мур се само дел од ѕвездите кои го красат календарот на „Пирели" за 2017 година

    Сликите за новото издание на календарот ги направи германскиот моден фотограф Петер Линдберг, кој работеше со „Пирели" и во 1996 година и 2002 година.

    На Календарот за 2017 година се најдоа некои од најголемите ѕвезди на Холивуд.