Политика

Разговори за новата Влада

БЕСА чека одговор од СДСМ за предлозите што ги упати за идното функционирање на Владата...

Повеќе
Животно осигурување

Расте интересот

Полисите за осигурување на животот се зголемуваат. Нивниот број сѐ уште е далеку од европскиот просек...

Повеќе
НБРМ

Раст од 2,5% годинава

Народната банка ги ревидираше проекциите за македонската економија. Сѐ уште се прогнозира раст, но помал од првичните очекувања...

Повеќе
Туризам

Се очекува успешна сезона

Има интерес за раните резервации за туристичките аранжмани, велат од Туристичко- угостителската комора при Сојузот на стопанските комори...

Повеќе
  • Движењето БЕСА соопшти дека нема да бидат дел од идната влада, бидејќи мандатарот за формирање влада, како што наведуваат, не бил подготвен да ги прифати принципите на заедничкото владеење со БЕСА и да потпише заеднички договор околу тие принципи.