• Македонија 03.12.2013 23:03

  Филе бара насоки од земјите членки за Македонија

  ,,Бараме од земјите членки на Унијата да ни дадат насока како планираат да го затворат прашањето со евроинтегарцискиот процес на поранешната југословенска република Макеоднија дотолку повеке што европската комисија оваа година ја даде својата 5 по ред препорака за почнување на пристапните прегово

 • Македонија 03.12.2013 22:49

  Интервју на премиерот Груевски за Кинеската ТВ

  Македонија е навистина еден вид „порта“ кон Европа. Се обидовте да се приклучите кон Европската Унија и НАТО, но наидовте на блокада од Грција, а спорот со името е голем проблем. Грција не го прифаќа името Македонија затоа што во северна Грција има територија со истото име.

 • Македонија 03.12.2013 17:55

  Одземање концесии на фирми кои нема да платат годишен надоместок

  Десетти  декември е крајниот рок на концесионерите за плаќање на концесискиот надоместок ,а на оние компании  што нема да го направат тоа ќе им биде одземена доделената концесија .Според министерот за екомонија Сараќини законот за минерални суровини е работен во соработка со концесионерите  и сек

 • Македонија 03.12.2013 16:01

  57 илјади евра не поминаа граница

  Царинските службеници на граничен премин Богородица  спречија обид за нелегално внесување на 57.200 евра.
 • Македонија 03.12.2013 12:30

  Австрија за Македонија во ЕУ

  Дојдено е време Македонија да ги почне преговорите со Унијата. Ова е заедничкиот став на Претседателите на Македонија и на Австрија по денешната средба во Виена. Исполнети се потребните критериуми.

 • Македонија 03.12.2013 12:03

  Фуле: Комисијата има резервен план

  Комисијата имала резервен план за Македонија и интеграциите во ЕУ, односно на подобрување и усогласување на добрососедските односи со Бугарија и Грција, како и за преговарачки процес под покровителство на ОН.

 • Македонија 03.12.2013 11:42

  Вградување на владеењето на правото во процесот на проширување на ЕУ

  Асоцијацијата за развојни иницијативи „Зенит“ со поддршка на Програмата за владеење на правото во Југоисточна Европа на Фондацијата Конрад Аденауер на 4 декември 2013 година во просториите на информативниот центар на ЕУ организираат промотивен настан и дискусија на тема Вградување на владеењето н

 • Македонија 03.12.2013 09:44

  Нови селски патишта

  Нови патишта, водоводи и мостови за селата. Годинава Државата со скоро 24 милиони евра финансира 134 проекти во 72 опшини.

  Локалнаи или регионални патишта за  поврзување на села и населени места , мостови,  водоводи и рурална инфраструктура се проекти финансирани од  Државата.

 • Македонија 02.12.2013 20:36

  Се стега обрачот околу административците

  Се стега обрачот за работа во државната служба .. Два нови закони , за вработени во јавниот сектор и за администратни службеници диктираат нови правила и принципи.. за сите вработени во јавните институции -   ист статус ..

 • Македонија 02.12.2013 20:28

  Сами Љута не бил на Смилковското езеро

  Обвинет дека бил главен во давањето логистика и дека чувал стража додека биле масакрирани петтемина на Смилковското езеро, Сами Љута во целост го отфрли ова. Тврдеше дека  критичниот ден бил кај деверот на неговата сестра и ставал гипс картони.

Pages