• Македонија 06.02.2014 14:55

  Средба Груевски-Даниелсон

  Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денеска ќе оствари средба со Кристијан Даниелсон, генерален директор на Директоратот за проширување во Европската Комисија. 

 • Македонија 06.02.2014 14:12

  Средба Попоски- Јанкович

  Шефот на дипломатијата  Никола Попоски  имаше средба со Петер Јанкович, поранешен министер за надворешни работи на Австрија и актуелен генерален секретар на Австриско-Францускиот центар за приближување во Европа, кој престојува во работна посета на Република Ма

 • Македонија 06.02.2014 14:09

  Признанија за Македонското друштво „Илинден“ од Тирана

  По повод петгодишнината на Македонско друштво „Илинден“ - Тирана, претседателот на друштвото Никола Ѓурѓај им додели признанијан на Незир Меча  - потпретседател на Македонско друштво „Илинден“–Тирана, Павли Никола - автор на неколку книги, и статии за македонск

 • Македонија 06.02.2014 13:51

  Крадец или колекционер-кражба во антикварница

  Вчера, на булевар „Партизански Одреди“ во Скопје во Антикварница непознато лице ја обил вратата и извршил тешка кражба. Украдени се повеќе антиквитети во вредност од околу 600 илјади денари.

 • Македонија 06.02.2014 13:39

  Метео

  Сончево и пријатно топло време очекуваме во текот на утрешниот ден со повисока дневна температура од денешната. Дали порастот на температурата е најава за понатамошно затоплување во текот на викендот?

  Гледајте метео со Наташа Алексоска.

 • Македонија 06.02.2014 13:28

  Косовските безбедносни сили на „Криволак“

  Одличната меѓусебна соработка на полето на одбраната и безбедноста која се потврдува преку многубројните заеднички активности, како и отвореноста на двете земји за нејзино продолжување и унапредување беа темите на кои денеска во Министерството за одбрана разг
 • Македонија 06.02.2014 13:23

  ЕП: До кога Македонија ќе чека на ЕУ?

  Европскиот парламент доцна ноќеска на пленарната сесија во Стразбур, го разгледа извештајот за напредокот на Македонија, покрај извештајот за Македонија, европратениците истовремено дебатираа и за извештаите за напредокот на Црна Гора и Босна и Херцеговина.

 • Македонија 06.02.2014 13:15

  Бесплатна училишна облека во Аеродром

  Градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски и министерот за образование и наука, Спиро Ристовски го промовираа проектот воведување задолжителна училишна облека во основните училишта во Општина Аеродром.

 • Македонија 06.02.2014 12:56

  Избрани десетте најдобри научници во 2013 година

  По втор пат Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” избра десет најдобри научници, кои во 2013-та година покажале врвни резултати во научно истражувачката дејност.

 • Македонија 06.02.2014 12:51

  Инклузивно образование

  Инклузивниот систем на образование ја зголемува достапноста на образованието за секое дете, а истовремено создава услови за квалитетно образование кое ќе одговара на потребите и способностите на секој ученик.

Pages