• Македонија 22.11.2013 14:28

  Метео

  По сончевиот петок следува облачна сабота... Ќе има ли дожд?
  Гледајте Метео на МТВ со метеорологот Глигор Митковски

 • Македонија 22.11.2013 14:04

  Ќе се вработат 300 лица со специјални потреби

  Министерот за труд и социјала, Диме Спасов ги повика лицата со инвалидитет во наредните 10 дена да ја искористат можноста и да аплицираат за вработување. 300 инвалиди кои ќе бидат примени ќе бидат распределени согласно нивната инвалидност.

 • Македонија 22.11.2013 12:59

  Станови и вработување за децата без родители

  Вселувањето  во новите 40 станови, на децата без родители кои до 18 години,  биле социјално згрижени и живееле во државна институција како што најави Владата ќе им биде овозможено од пролетта 2014 година, изјави денеска Премиерот Никола Груевски на отворањето на спортската сала во Лисиче.

 • Македонија 22.11.2013 12:51

  Македонски шуми ке формира специјален тим за интервенција

  Македонски шуми ке формира  специјален  тим  за брза интервенција составен од 50 лица ,за  интервентно справување  со пожарите . Во тек  е тендерот  за  ХТЗ опрема за лична заштита на  пожарникарите. Бројот на шумски пожари годинава значително намален .

 • Македонија 22.11.2013 12:41

  Полициски специјалци пред Музејот на Македонија

  Во Музејот на Македонија е во тек интензивна истрага за најголемата кражба на музејски предмети во нашата историја.

 • Македонија 22.11.2013 10:32

  ЕУ има незавршена работа на Балканот

  Шведскиот Министер за надворешни работи Карл Билд, не очекува Грција како иден претседавач со Унијата од јануари 2014-та да се залага за отворање на преговори со Македонија.

 • Македонија 22.11.2013 10:31

  Шиповиќ екстрадиран

  Претседавачот на Советот на општина Центар  Мирослав Шиповиќ доцна синоќа е екстрадиран  од Виена во Скопје, потврди Министерството за внатрешни работи .Тој е пренесен во истражниот затвор во Шуто оризари. Шиповиќ беше уапсен на аеродромот во Виена на 15 октомври  при враќање од Њујорк.

 • Македонија 22.11.2013 10:18

  Во акцијата Орион уапсени петмина

  МТВ дознава дека вчера во полициската акција Орион во Скопје биле уапсени 5 лица кои се занимавале со изработка на фалсификувани документи кои потоа биле препродавани на лица во Европската унија. На сите им бил одреден 30-дневен притвор.

 • Македонија 22.11.2013 09:44

  Македонија има недостиг на млеко

  Македонија има недостиг на домашно млеко, и со  зголемувањето на добиточниот фонд сепак увозната зависноста ќе  остане . Државата излезот го гледа во стратегија со постепено   решавање  на  проблемот.

 • Македонија 21.11.2013 20:11

  По Франкфурт и Хамбург мафија

  Разбиена криминална група наречена Хамбург Мафија која фалсификувала лични документи. Дејствувала  во Македонија и во Германија.. Уапсени  се неколкумина. Полицијата ја претресуваше туристичката агенција  ,,ЕФ БИ АЈ ,, во Старата скопска чаршија. И нејзиниот сопстевник е е меѓу приведените..

Pages