• Македонија 25.11.2013 19:45

  134 проекти за рурален развој

  Со проектот се очекува да се подобри квалитетот на животот во руралните средини, да се развијат селата и да се унапредат традиционалните вредности. 72 општини преку  134 проекти ќе  добијат  финансиска подршка   вредна  повеке  од една милијарда денари .

 • Македонија 25.11.2013 16:54

  Македонска понуда за романски инвестиции

  Продолжува промоцијата на поволностите за инвестирање во Македонија. За  македонската бизнис клима слушнаа и повеќе романски компании.   Премиерот  Никола Груевски  оствари одвоени средби со повеќе стопанственици од сферата на автомобилската индустрија, градежништвото и туризмот.

 • Македонија 25.11.2013 16:31

  Македонија и Хрватска заеднички ќе освојуваат трети пазари

  Хрватска е јужна врата за влез на македонските стоки на Европскиот пазар , а Македонија е најсоодветна за поевтин влез на хрватските производи во регионот  на ЦЕФТА земјите .

 • Македонија 25.11.2013 16:27

  Банкомати на удар на крадците

  Начинот на кој крадците го сториле тоа не е утврден но земени се парите од четири кутии со банкноти од 100, 500 и 1000 денари. Сеуште не се соопштува од банката за колку е оштетена  од грабежот на банкоматот лоциран во општинската зграда во населба Илинден. Таму крадците употребиле сила.

 • Македонија 25.11.2013 14:50

  Неуспешен шверц на злато

  9.000 швајцарски франци и 400 грама златен накит, открија  мобилните царински тимови при контрола на патничко моторно возило со швајцарски регистарски таблички на граничниот премин Табановце.

 • Македонија 25.11.2013 14:43

  Нова поддршка на селото

  Со 1, 45 милијарди денари ќе бидат поддржани 134 проекти за рурален развој во 72 општини. Парите ќе се трошат за подобрување на квалитетот на животот во селските средини и за зачувување на традиционалните вредности. Јавните набавки за планираните инвестиции се веќе почнати, велат во владата.

 • Македонија 25.11.2013 14:21

  Американски компании се интересираат за Македонија

  Американските компании од средниот запад од областа на електрониката покажале интерес за инвестиции во Македонија, од каде би се покривале пазарите во Европа, Блискиот Исток и во Африка.

 • Македонија 25.11.2013 11:37

  Груевски на Самит на премиери на Југоисточна Европа

  Македонска делегација предводена од претседателот на Владата Никола Груевски,  министерот за надворешни работи, Никола Поповски и министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиескиe е во дводневна  работна посета на Букурешт, Република Романија.  Главниот настан во Букурешт е Самитот на шефовите на

 • Македонија 25.11.2013 11:17

  Македонски Манифест до Меркел

  Помогнете и на Македонија да го одбрани сопственото вековно име, а со тоа и историскиот идентитет на Македонците, да не биде обезличена и избришена од картата на народите.

 • Македонија 25.11.2013 10:45

  По Канада, лобирање во Франција

  Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски денеска е во  еднодневна работна посета на Француската Република, при што ќе се сретне со неговиот домаќин, министерот за надворешни работи на Франција, Лоран Фабиус.

Pages