• Македонија 22.11.2013 15:53

  Костенијада

  Посебно богат род дава во регионот на Поречието, каде што се наоѓа единствената фабрика  за негова преработка и извоз. На годинашната манифестација Костенијада , ресорниот министер најави активности за привлекување странски инвеститори за отворање фабрики за нивна преработка.

 • Македонија 22.11.2013 15:48

  ДИК во полн состав

  ДИК повторно  во  полн  состав . Од  понеделник новиот  Претседател, ќе  го  испие  кафето  со  членовите  од  комисијата  и  најавува  дека ќе  го  даде  максимумот  за  подобро  функционирање  на  Комисијата  и  за расчистувањето  на  контраверзиите  поврзани  со  Избирачкиот  список

 • Македонија 22.11.2013 15:23

  Домашната градежна машинерија во погон

  Во погон се става  градежната машинерија за изградба и рехабилитација  на патишта.. Во следните пет години , ќе се градат 300 километри  магистрални и 200 километри локални патишта.

 • Македонија 22.11.2013 14:33

  Ден на дрвото во Институтот за белодробни заболувања кај деца – Козле

  Под мотото „Засади здравје! Засади здрава иднина!“ денеска со засадување садници пред Институтот за белодробни заболувања кај деца – Козле, започна акцијата „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“.

 • Македонија 22.11.2013 14:28

  Метео

  По сончевиот петок следува облачна сабота... Ќе има ли дожд?
  Гледајте Метео на МТВ со метеорологот Глигор Митковски

 • Македонија 22.11.2013 14:04

  Ќе се вработат 300 лица со специјални потреби

  Министерот за труд и социјала, Диме Спасов ги повика лицата со инвалидитет во наредните 10 дена да ја искористат можноста и да аплицираат за вработување. 300 инвалиди кои ќе бидат примени ќе бидат распределени согласно нивната инвалидност.

 • Македонија 22.11.2013 12:59

  Станови и вработување за децата без родители

  Вселувањето  во новите 40 станови, на децата без родители кои до 18 години,  биле социјално згрижени и живееле во државна институција како што најави Владата ќе им биде овозможено од пролетта 2014 година, изјави денеска Премиерот Никола Груевски на отворањето на спортската сала во Лисиче.

 • Македонија 22.11.2013 12:51

  Македонски шуми ке формира специјален тим за интервенција

  Македонски шуми ке формира  специјален  тим  за брза интервенција составен од 50 лица ,за  интервентно справување  со пожарите . Во тек  е тендерот  за  ХТЗ опрема за лична заштита на  пожарникарите. Бројот на шумски пожари годинава значително намален .

 • Македонија 22.11.2013 12:41

  Полициски специјалци пред Музејот на Македонија

  Во Музејот на Македонија е во тек интензивна истрага за најголемата кражба на музејски предмети во нашата историја.

 • Македонија 22.11.2013 10:32

  ЕУ има незавршена работа на Балканот

  Шведскиот Министер за надворешни работи Карл Билд, не очекува Грција како иден претседавач со Унијата од јануари 2014-та да се залага за отворање на преговори со Македонија.

Pages