• Македонија 04.12.2013 15:46

  Потврда на „Мој термин“ преку СМС порака

  Од 16-ти декември здравствените институции преку СМС пораки ќе ги потсетуваат пациентите 2 дена пред закажаниот термин дека треба да дојдат навреме.

 • Македонија 04.12.2013 15:17

  По Лондон бизнис лобирање во Париз

  Први на мапата што „Фајнешл тајмс“ и македонската влада  ги скицираа како извор на странски директни инвестиции се најдоа Лондон и Париз, оправдано ако се има предвид дека Британија и Франција заедно со Германија се водечки земји во Европа, според бројот на инвестиции што ги реализирале компаниит

 • Македонија 04.12.2013 13:36

  Избрани кумови за Водици

  Кумови  на верскиот празник водици за 2014-та година во Охрид  ќе бидат   градоначалникот  Никола Бакрачески и бизнисменот Сашко Симески.Тие најавија дека  заедно со здружението „Богојавлени“ ќе организираат досега најбогата црковно-народна манифестација збогатена со нови содржини.

 • Македонија 04.12.2013 13:15

  Средношколка фатена со еден килограм марихуана

  Шеснасет годишна гостиварчанка била приведена во полициската станица Гостивар, под соменение дека превезувала еден килограм марихуана.

 • Македонија 04.12.2013 10:20

  Новини во кардиоваскуларните операции

  Во заводот за кардиоваскуларни заболувања во Охрид за прв пат е изведена интервенција на периферни артерии на екстремитети. Првите зафати  беа изведени под супервизија на експерт од Австрија каде што претходно се обучуваше лекарски тим од Охридската болница.

 • Македонија 03.12.2013 23:03

  Филе бара насоки од земјите членки за Македонија

  ,,Бараме од земјите членки на Унијата да ни дадат насока како планираат да го затворат прашањето со евроинтегарцискиот процес на поранешната југословенска република Макеоднија дотолку повеке што европската комисија оваа година ја даде својата 5 по ред препорака за почнување на пристапните прегово

 • Македонија 03.12.2013 22:49

  Интервју на премиерот Груевски за Кинеската ТВ

  Македонија е навистина еден вид „порта“ кон Европа. Се обидовте да се приклучите кон Европската Унија и НАТО, но наидовте на блокада од Грција, а спорот со името е голем проблем. Грција не го прифаќа името Македонија затоа што во северна Грција има територија со истото име.

 • Македонија 03.12.2013 17:55

  Одземање концесии на фирми кои нема да платат годишен надоместок

  Десетти  декември е крајниот рок на концесионерите за плаќање на концесискиот надоместок ,а на оние компании  што нема да го направат тоа ќе им биде одземена доделената концесија .Според министерот за екомонија Сараќини законот за минерални суровини е работен во соработка со концесионерите  и сек

 • Македонија 03.12.2013 16:01

  57 илјади евра не поминаа граница

  Царинските службеници на граничен премин Богородица  спречија обид за нелегално внесување на 57.200 евра.
 • Македонија 03.12.2013 12:30

  Австрија за Македонија во ЕУ

  Дојдено е време Македонија да ги почне преговорите со Унијата. Ова е заедничкиот став на Претседателите на Македонија и на Австрија по денешната средба во Виена. Исполнети се потребните критериуми.

Pages