• Македонија 30.01.2014 17:14

  Нови правила за социјално меѓу Македонија и Словенија

  Во Љубљана, министерот за труд и социјална политика Диме Спасов  и министерката за труд и словенечката министерка за семејство, социјални работи и еднакви можности, Ања Копач Мрак го потпишаа Договорот за изменување и дополнување на Договорот за социјално осигу

 • Македонија 30.01.2014 17:07

  ФЗОМ со нови здравствени услуги

  40 пациентки по направена мастектомија на градите ќе добијат нови дојки, 5 пациенти трансплатација на црн дроб, 20 пациенти од клиниката за психијатрија кои имаат шизофренија ќе добијат современ медицински третман, ќе заживе кадаверичната трансплатација на бубр

 • Македонија 30.01.2014 16:36

  „Висарис“ во Собранието

  Епилог за случајот „Висарис“ на собраниската седница за пратенички прашања. Пратеникот од СДСМ, Оливер Спасовски  го обвини министерот за здравство, Никола Тодоров, за наместени тендери.

 • Македонија 30.01.2014 16:29

  ЕВН ја исклучи струјата на Жито Вардар

  Празни останаа полиците во продавниците во Велес  каде продавачите го редеа лебот на Жито Вардар. Доставата утринава доцнела, а и кога стигнала, за МРТ, продавачите велат добивле само по неколку корпи леб.

 • Македонија 30.01.2014 16:18

  Преку разговор до толеранција

  Разговор наместо тупаници - порака од средношколците од  „Здравко Цветковски“. Тие во изминативе месеци учеа како да се соочат со меѓуетничките различности. На добар пат се да ги надминат предрасудите.

 • Македонија 30.01.2014 16:16

  Искористени 210 милиони евра од европските ИПА фондови

  Од вкупно 615 милиони евра што се ставени на располагање од Европската унија  преку фондовите на Инструментот за претпристапна помош (ИПА)  за периодот од 2007 до 2013 година, Македонија  досега искористила 210 милиони евра, односно 35 насто, соопшти вицепремие

 • Македонија 30.01.2014 16:07

  Годишните сметки наместо на шалтер – електронски

   Во архива заминува оваа слика на долгите редици својствени за февруари. Електронски ќе се поднесуваат годишните сметки.

 • Македонија 30.01.2014 15:28

  Огромен интерес за озаконување на дивоградбите

  Поради големиот број барања за легализација на дивоградбите, Владата со нови измени во законот.  Се продолжува рокот за поднесување геодетски елаборати до 31 декември 2015.

 • Македонија 30.01.2014 15:09

  СДСМ и Владата на пратеничките прашања

  Оливер Спасовски од СДСМ смета дека има наместени тендери како што е случајот со „Визарис“.

 • Македонија 30.01.2014 14:03

  Метео

  Во текот на утрешниот ден очекуваме претежно облачно време со услови за слаб локален дожд и снег на планините особено претпладне повеќе во западните делови од земјава.

  По одделни котлини повторно ќе има појава на магла со тенденција да се задржи подолго во текот на денот.

Pages