• Македонија 19.11.2013 09:31

  Ке се приватизираат и парцели на индустриски објекти

  Цената важи и за дворното  место до 500 квадрати .За поголеми парцели ке се пресметува согласно местоположбата и општината . Ќе се отуѓува со непосредна спогодба . И земјиштето под индустриски објекти што е во државна сопственост ке се приватизира.

 • Македонија 18.11.2013 15:07

  Автобусите со снимачи и со контрола на безбедноста

  За да се сведат на минимум инцидентите во автобусите на ЈСП фирмата почнала постапки за набавка на снимачи кои ќе го забележат секој инцидент, објави директорот  Мишо Николов.

 • Македонија 17.11.2013 20:25

  Марш за семејството на родителите и децата

  Давид и Дамјан се седум месечни близначиња. Нивната мајка вели напорно е истовремено да се чуваат две бебиња, но задоволството е големо. Дојдоа да го подржат маршот за многудетно семејство

 • Македонија 17.11.2013 15:12

  Смелоста на криминалците не познава граници

  Во поранешните хангари на АРМ во близина на Скопско Визбегово  откриена е голема количина на обувки за кои се претпоставува дека се илегално внесени во Македонија. Станува збор за околу 18 000 чифта од најразлични брендови.

 • Македонија 17.11.2013 13:59

  Феномените и ретките болести

  Израелскиот професор Цви Ларон од Тел Авив е феномен. Живее со  синдромот кој го носи неговото презиме и се карактеризира со џуџест раст. Тој сепак има нормална височина, но дел од органите му се помали од вообичаено. Вели, не се знае точниот број на луѓе во светот со овој синдром.

 • Македонија 17.11.2013 13:52

  Затворена „Анска река“ на Заеви

  Инспекторатот за земјоделство  изрече мерка забрана за работа ,а претходно  и глоба од 13100 евра на фирмата „Еко Оранжерии Анска река“ од Валандово,  сопственост на семејството  Заеви. Работела спротивно на законите и немала ангажирано стручно лице обелоденија  надлежните институции .

 • Македонија 15.11.2013 16:21

  Државниот Совет за Безбедност на Сообраќајот

  Во организација на Републичкиот Совет за Безбедност на Сообраќајот на Патиштата викендов, ќе биде одржана Тркалезна маса на тема
   
  „Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици“
   
 • Македонија 15.11.2013 15:57

  Фирми на Заеви во аферата со краставиците

  Во скандалот  со 35 тони  краставици затруени со пестициди стојат  фирми на Заеви  пишува интернет порталот Нетпрес . Краставиците, во моментот на бербата  содржеле пестицид  во доза дури 5 пати над дозволените граници.

 • Македонија 15.11.2013 13:34

  Омразата се шири како вирус

  На меѓународната конференција за политичката и меѓурелигиската толеранција, што се одржа во МАНУ, главна проценка на соговорниците е дека, во современата дигитална ера нетолерантноста се шири со енормна брзина. Толерантноста мора да прерасне во универзална општочовечка дејност.

 • Македонија 15.11.2013 13:16

  Кили доби година затвор

  Една година затвор за производство на марихуана гласи пресудата за познатиот актер Кирил Поп Христов.

Pages