Здравство

Два нови случаи на морбили

нститутот за јавно здравје, пријавил два нови случаи на морбили. Не се епидемиолошки поврзани. Грипот сѐ уште е со ниска активност, но се очекува зголемување...

Повеќе
Закон за јазици

Повторно пред пратениците

Откако претседателот Иванов не го потпиша указот, Законот за употреба на јазиците повторно се враќа пред пратениците. На собраниска седница е в понеделник...

Повеќе
Форум во Давос

Се очекуваат изненадувања

Богатите и моќните се собираат во Давос, на 48-миот Светски економски форум. Иако добиваат на значење политичките теми, економијата нема да биде заобиколена...

Повеќе
Земјоделство

Нова програма за субвенции

Министерството за земјоделство подготвува нова пет годишна програма за субвенционирање. Целта е со нови технологии и инвестиции да се зголеми конкурентноста во секторот...

Повеќе
  • Откако претседателот Иванов не го потпиша указот, Законот за употреба на јазиците повторно се враќа пред пратениците. На собраниска седница е в понеделник. ВМРО-ДПМНЕ побара негово целосно повлекување. За власта пак, тој е изгласан во демократска и парламентарна процедура. Доколку Законот биде донесен, Иванов е должен да стави потпис...