МНТ ќе блесне на 7-ми декември

04.12.2013 16:46

Македонската радио телевизија ексклузивно со актерската екипа на „Вечна куќа“ на Јордан Плевнеш која што и официјално ќе го отвори гламурозниот нов објект на Македонскиот народен театар. Возбуда кај глумците, предизвикот е огромен по половина век конечно добиваат вистински услови за сопствено и актерско претставување. На една од пробите пред премиерската изведба беше и Елизабета Мемиќ.

Македонската радио телевизија ексклузивно со актерската екипа на „Вечна куќа“ на Јордан Плевнеш која што и официјално ќе го отвори гламурозниот нов објект на Македонскиот народен театар. Возбуда кај глумците, предизвикот е огромен по половина век конечно добиваат вистински услови за сопствено и актерско претставување. На една од пробите пред премиерската изведба беше и Елизабета Мемиќ.