Шестнеделна пауза за Холанѓанецот

Аугсбург кобен за Робен

05.12.2013 14:05

Крилото на европскиот шампион има исекотина на коленото, по судирот со голманот на противничката екипа, Марвин Хинц. Робен веднаш беше изнесен на носилки, по само 13 минути игра во мечот од Купот на Германија, со крв на коленото.

Крилото на европскиот шампион има исекотина на коленото, по судирот со голманот на противничката екипа, Марвин Хинц. Робен веднаш беше изнесен на носилки, по само 13 минути игра во мечот од Купот на Германија, со крв на коленото.

Пред да се случи повредата, 29 годишниот фудбалер го отвори резултатот со неговиот петтти гол во 4 натпревари едноподруго. Робен изјави дека е разочаран од бизарната повреда, којашто ќе ја прекине неговата голгетерска серија.

Бранко Чупески