Њујорк се подготвува за Божик

05.12.2013 14:46

Синоќа блесна божикната елка пред Рокефелер Центарот во Њујорк. Омилениот настан број еден за жителите на „Големото Јаболко“ мина во незаборавно лајт-шоу кога беше подигната елката висока 50-на метри.  45 илјади светилки беа поврзани со кабел долг девет километри. По празниците, елката ќе им биде подарена како огревно дрво невладината организација Хабитат. 

Синоќа блесна божикната елка пред Рокефелер Центарот во Њујорк. Омилениот настан број еден за жителите на „Големото Јаболко“ мина во незаборавно лајт-шоу кога беше подигната елката висока 50-на метри.  45 илјади светилки беа поврзани со кабел долг девет километри. По празниците, елката ќе им биде подарена како огревно дрво невладината организација Хабитат.