Групниот мундијалски мозаик е формиран

07.12.2013 15:37

Во Коста до Сауипе ждрепката е извлечена, почетниот мундијалски мозаик е формиран. Составот на групите најавува фантастично светско првенство кое од 12 јуни до 13 јули 2014 година ќе се игра во 12 градови во Бразил

Составот на групите е следниов:

„А“ група: Бразил, Хрватска, Мексико, Камерун

1.коло: 12 јуни: Бразил-Хрватска  во Сао Паоло

             13 јуни: Мексико-Камерун во Натал

 

„Б“ група: Шпанија, Холандија, Чиле, Австралија

1 коло: 13 јуни: Шпанија-Холандија во Салвадор

             13 јуни: Чиле-Австралија во Куиаба

Во Коста до Сауипе ждрепката е извлечена, почетниот мундијалски мозаик е формиран. Составот на групите најавува фантастично светско првенство кое од 12 јуни до 13 јули 2014 година ќе се игра во 12 градови во Бразил

Составот на групите е следниов:

„А“ група: Бразил, Хрватска, Мексико, Камерун

1.коло: 12 јуни: Бразил-Хрватска  во Сао Паоло

             13 јуни: Мексико-Камерун во Натал

 

„Б“ група: Шпанија, Холандија, Чиле, Австралија

1 коло: 13 јуни: Шпанија-Холандија во Салвадор

             13 јуни: Чиле-Австралија во Куиаба

 

„Ц“ група: Колумбија, Грција, Брегот на слоновата коска, Јапонија

1 коло: 14 јуни: Колумбија-Грција во Бело Хоризонте

             14 јуни: Брегот на сл.коска-Јапонија во Ресифе

 

„Д“ група: Уругвај, Костарика, Англија, Италија

1 коло: 14 јуни: Уругвај-Костарика во Форталеза

             14 јуни: Англија-Италија во Манаус

 

„Е“ група: Швајцарија, Еквадор, Франција, Хондурас

1 коло: 15 јуни: Швајцарија-Еквадор во Бразилија

             15 јуни: Франција-Хондурас во Порто Алегре

 

„Ф“ група: Аргентина, БиХ, Ирак, Нигерија

1 коло: 15 јуни: Аргентина- БиХ во Рио де Жанеиро

             16 јуни: Ирак-Нигерија во Куритиба

 

„Г“ група: Германија, Португалија, Гана, САД

1 коло: 16 јуни: Германија-Португалија во Салвадор

             16 јуни: Гана-САД во Натал

 

„Х“ група: Белгија, Алжир, Русија, Ј.Кореја

1 коло: 17 јуни: Белгија-Алжир во Бело Хоризонте

             17 јуни: Русија-Ј.Кореја во Куиаба