Живот посветен на Бога и на народот

08.12.2013 13:55

Седми пораз за МЗТ Скопје во АБА лигата, втор во серија по огромно водство за македонскиот шампион. Аеродромци испуштија 18 поени предност на полувремето, на гостувањето кај Широки и остануваат без триумф на страна. Кога не успеаа да победат во Пецара, тешко дека со ваква игра, некаде ќе се радуваат.
 
Во конечните 67:63 по едно продолжение, дополнително загрижува и податокот што МЗТ во третиот период постигна 7, во четвртиот 8, а во дополнителните 5 минути 9 поени. Евидентен беше падот на физички план, по стабилните и ефикасни воведни 20 минути.
 
Седми пораз за МЗТ Скопје во АБА лигата, втор во серија по огромно водство за македонскиот шампион. Аеродромци испуштија 18 поени предност на полувремето, на гостувањето кај Широки и остануваат без триумф на страна. Кога не успеаа да победат во Пецара, тешко дека со ваква игра, некаде ќе се радуваат.
 
Во конечните 67:63 по едно продолжение, дополнително загрижува и податокот што МЗТ во третиот период постигна 7, во четвртиот 8, а во дополнителните 5 минути 9 поени. Евидентен беше падот на физички план, по стабилните и ефикасни воведни 20 минути.
 
Мала, никаква утеха, е учинокот на Урош Лучиќ, кој што беше најдобар поединец на средбата со 18 поени, но и нему му затрепери раката и промаши две слободни фрлања, во виталните моменти од регуларното време. Гечевски имаше 12 поени, Синовец 7, по 6 имаа Костовски и за Оташевиќ, по 4 Дамјан Стојановски и Чековски, по една тројка постигнаа Марковски и Дејвис. Рејнолдс остана на клупата и не доби шанса.
 
Шутот за два беше 18/35, за три 5/23 и за 1 поен 12/18. МЗТ имаше дури 17 асистенции, но и недозволиви 16 загубени топки, поголемиот број во второто полувреме.
 
Втор пораз за Зоран Мартич на клупата на македонскиот шампион, по очекуваниот против Банвит во УЛЕБ Еврокупот. МЗТ останува на само 4 победи, во 11 натпревари на Јадранот. Следниот предизвик за нашите кошаркари ќе биде Црвена Звезда, потоа следуваат гостувањата кај Раднички и кај Унион Олимпија, пред соочувањето со Солнок во Скопје.
 
Распоредот е пеколен, системот е пред распаѓање. Потребен е одмор, потребно е рефреширање. Ни треба волшебно стапче, во услови на стагнација и на пад во формата на екипата што уште малку, до 18-ти декември ќе не претставува во Европа, а потоа ќе може комплетно да се фокусира на случувањата во АБА лигата.
 
Бранко ЧупескиСедми пораз за МЗТ Скопје во АБА лигата, втор во серија по огромно водство за македонскиот шампион. Аеродромци испуштија 18 поени предност на полувремето, на гостувањето кај Широки и остануваат без триумф на страна. Кога не успеаа да победат во Пецара, тешко дека со ваква игра, некаде ќе се радуваат.
 
Во конечните 67:63 по едно продолжение, дополнително загрижува и податокот што МЗТ во третиот период постигна 7, во четвртиот 8, а во дополнителните 5 минути 9 поени. Евидентен беше падот на физички план, по стабилните и ефикасни воведни 20 минути.
 
Мала, никаква утеха, е учинокот на Урош Лучиќ, кој што беше најдобар поединец на средбата со 18 поени, но и нему му затрепери раката и промаши две слободни фрлања, во виталните моменти од регуларното време. Гечевски имаше 12 поени, Синовец 7, по 6 имаа Костовски и за Оташевиќ, по 4 Дамјан Стојановски и Чековски, по една тројка постигнаа Марковски и Дејвис. Рејнолдс остана на клупата и не доби шанса.
 
Шутот за два беше 18/35, за три 5/23 и за 1 поен 12/18. МЗТ имаше дури 17 асистенции, но и недозволиви 16 загубени топки, поголемиот број во второто полувреме.
 
Втор пораз за Зоран Мартич на клупата на македонскиот шампион, по очекуваниот против Банвит во УЛЕБ Еврокупот. МЗТ останува на само 4 победи, во 11 натпревари на Јадранот. Следниот предизвик за нашите кошаркари ќе биде Црвена Звезда, потоа следуваат гостувањата кај Раднички и кај Унион Олимпија, пред соочувањето со Солнок во Скопје.
 
Распоредот е пеколен, системот е пред распаѓање. Потребен е одмор, потребно е рефреширање. Ни треба волшебно стапче, во услови на стагнација и на пад во формата на екипата што уште малку, до 18-ти декември ќе не претставува во Европа, а потоа ќе може комплетно да се фокусира на случувањата во АБА лигата.
 
Бранко Чупески