Снежно невреме во САД

09.12.2013 20:57

Поради големото снежно невреме што ги погоди јужните и централните делови на земјата попречен е авиосообраќајот на голем број аеродроми, меѓу кои и во Вашингтон. Откажани се повеќе од 2 илјади летови. Најтешка е состојбата на меѓународниот аеродром во Далас каде што поради заледувањето на  пистата се откажани  400-тини летови, а илјадници патници останаа да чекаат на аеродромот. 

Поради големото снежно невреме што ги погоди јужните и централните делови на земјата попречен е авиосообраќајот на голем број аеродроми, меѓу кои и во Вашингтон. Откажани се повеќе од 2 илјади летови. Најтешка е состојбата на меѓународниот аеродром во Далас каде што поради заледувањето на  пистата се откажани  400-тини летови, а илјадници патници останаа да чекаат на аеродромот.