Формула 1

Лауда му се извини на Ферари, но дали и на МекЛарен?

24.07.2014 23:36

„Погрешив и немам оправдување, му се јавив на претседателот на Ферари и му кажав дека тоа е моја грешка.Ме прашаа која е разликата меѓу Мерцедес, МакЛарен и Ферари, одговорив дека Мерцедес е најдобар спој на болид и мотор,дека МекЛарен има најдобар мотор , но не и болид, а дека Ферари го нема ниту едното ниту другото. Но, не требаше да ги користам тие зборови“-објасни Лауда за Газета Дело Спорт.

„Погрешив и немам оправдување, му се јавив на претседателот на Ферари и му кажав дека тоа е моја грешка.Ме прашаа која е разликата меѓу Мерцедес, МакЛарен и Ферари, одговорив дека Мерцедес е најдобар спој на болид и мотор,дека МекЛарен има најдобар мотор , но не и болид, а дека Ферари го нема ниту едното ниту другото. Но, не требаше да ги користам тие зборови“-објасни Лауда за Газета Дело Спорт.

Инаку во интервју за шпански новинари како што потврди Лауда користел претешки зборови: „МекЛарен има ист мотор како и ние, но автомобилот им е сра*е,исто е и со Ферари, уште едно сра*е од автомобил“.