Македонската Филхармонија со новогодишен концерт

16.12.2013 15:12

Традиционалниот Гала новогодишен концерт на Македонската филхармонија ќе се одржи на 26 декември во Салонот на МОБ со почеток во 20 часот. 
Со оркестарот на филхармонијата ќе диригира маестро Борјан Цанев, а ќе бидат изведени композиции од Моцарт, Гуно, Росини, како и прекрасните валцери. полки и мазурки на мајсторите на виенската музика од семејството Штраус. 
 
Традиционалниот Гала новогодишен концерт на Македонската филхармонија ќе се одржи на 26 декември во Салонот на МОБ со почеток во 20 часот. 
Со оркестарот на филхармонијата ќе диригира маестро Борјан Цанев, а ќе бидат изведени композиции од Моцарт, Гуно, Росини, како и прекрасните валцери. полки и мазурки на мајсторите на виенската музика од семејството Штраус.