Познатото Ферари на Стив Меквин продадено за шест милиони фунти

18.08.2014 14:03

Спортскиот автомобил Ферари 275 ГТБ/4, кој некогаш беше во сопственост на легендарниот актер Стив Меквин, продаден е на аукција во Калифорнија за шест милиони фунти.
 
Меквин, Ферари го купил во 1967 годна во текот на снимањето на филмот „Булит“. Го возел три години, а потоа го продал на актерот Гај Вилијамс.
 
Спортскиот автомобил Ферари 275 ГТБ/4, кој некогаш беше во сопственост на легендарниот актер Стив Меквин, продаден е на аукција во Калифорнија за шест милиони фунти.
 
Меквин, Ферари го купил во 1967 годна во текот на снимањето на филмот „Булит“. Го возел три години, а потоа го продал на актерот Гај Вилијамс.
 
Возилото е продадено за четири пати поголема цена од очекуваната. Но тоа не првпат автомобилот кој бил во сопственост на актерската икона да биде продадено за висока цена. На пример, неговото Порше 911 во 2011 година беше продадено за 830.000 фунти.