Групите во втората фаза во УЛЕБ Еврокупот

19.12.2013 09:34

Групите во втората фаза во УЛЕБ Еврокупот
 
Заврши првиот дел од сезоната во второто според ранкинг, европскко клупско кошаркарско натпреварување. МЗТ Скопје Аеродром забележа 9 порази и 1 победа во 10-те натпревари.
 
Еве ги тимовите, што презимуваат во Европа:
 
И:5 место Група А Евролига, Канту, Ратиофарм, Пинар Каршијака.
Ј: 5 место Група Б Евролига, Сасари, Гравелин, Аикон ТЕД Анкара.
К: 5 место Група Ц Евролига, Химки, Макаби Хаифа, Нимбурк.
Групите во втората фаза во УЛЕБ Еврокупот
 
Заврши првиот дел од сезоната во второто според ранкинг, европскко клупско кошаркарско натпреварување. МЗТ Скопје Аеродром забележа 9 порази и 1 победа во 10-те натпревари.
 
Еве ги тимовите, што презимуваат во Европа:
 
И:5 место Група А Евролига, Канту, Ратиофарм, Пинар Каршијака.
Ј: 5 место Група Б Евролига, Сасари, Гравелин, Аикон ТЕД Анкара.
К: 5 место Група Ц Евролига, Химки, Макаби Хаифа, Нимбурк.
Л: 5 место Група Д Евролига, Нижи Новогород, Паниониос, Билбао Баскет.
М:6 место Група А Евролига, Унион Олимпија, Хапоел Ерусалим, Банвит.
Н: 6 место Група Б Евролига, Алба Берлин, Химик, Раднички.
О: 6 место група Ц Евролига, УНИКС, Остенде, Валенсија.
П: 6 место Група Д Евролига, Бешикташ, Цедевита, Сарагоса.
 
На екипите од првата фаза, ќе им се придружат оние што ќе испаднат од групите во Евролига.
 
Бранко Чупески