„Трето полувреме“ во Кина

19.12.2013 11:37

 Компанијата  „Дрим интернешенел медиа” од Пекинг ги откупи правата за прикажување на филмот  ”Трето полувреме” во НР Кина. По прикажувањето на Филмскиот фестивал во Пекинг, “ македонскиот филм ќе се прикажува и во кината во најбројната земја на светот.
 
Освен во НР Кина,  филмот  ,,Трето полувреме”  е продаден и во Франција, Јужна Кореја, Австралија, Нов Зеланд и Тајван. Во тек се преговорите за продажба на филмот во САД и во Канада.
 Компанијата  „Дрим интернешенел медиа” од Пекинг ги откупи правата за прикажување на филмот  ”Трето полувреме” во НР Кина. По прикажувањето на Филмскиот фестивал во Пекинг, “ македонскиот филм ќе се прикажува и во кината во најбројната земја на светот.
 
Освен во НР Кина,  филмот  ,,Трето полувреме”  е продаден и во Франција, Јужна Кореја, Австралија, Нов Зеланд и Тајван. Во тек се преговорите за продажба на филмот во САД и во Канада.