Новогодишна изложба

24.12.2013 15:22

Државното средно училиште за ликовна уметност и дизајн „Лазар Личеноски“ – Скопје приредува
НОВОГОДИШНА ИЗЛОЖБА која ќе се отвори во училишната галерија Лазар Личеноски .
Четврток, 26 декември 2013 година во 19:00 часот.
Изложбата ќе ја отвори Министерот за образование и наука на Република Македонија Г-дин. Спиро Ристовски
На изложбата ке бидат претставени дела од учениците од сите четири години и ќе претставува пресек на досега сработеното во прво полугодие по уметничките предмети кои се изучуваат во училиштето.
Државното средно училиште за ликовна уметност и дизајн „Лазар Личеноски“ – Скопје приредува
НОВОГОДИШНА ИЗЛОЖБА која ќе се отвори во училишната галерија Лазар Личеноски .
Четврток, 26 декември 2013 година во 19:00 часот.
Изложбата ќе ја отвори Министерот за образование и наука на Република Македонија Г-дин. Спиро Ристовски
На изложбата ке бидат претставени дела од учениците од сите четири години и ќе претставува пресек на досега сработеното во прво полугодие по уметничките предмети кои се изучуваат во училиштето.
Ке бидат претставени и првите изработени задачи од новиот оддел Мултимедиски дизајн.