Загина Андреа Де Чезарис

06.10.2014 15:45

Поранешниот возач на Формула 1, Андреа Де Чезарис на 55 годишна возраст загина во сообраќајна несреќа со мотоцикл на улиците на Рим

За време на рекордно долгата Ф1 кариера која треаеше повеќе од 14 години Де Чезариз настапи на 214 трки, но не успеа да забележи ниту една гран-при победа,а имаше една пол позиција и еден најбрз круг.

Во долгата кариера во периодот од 1980-1994-тата годнина возеше за Алфа Ромео, Лижие, Мекларен,Бребем,Риал , Скудериа Италија,Џордан,Тајрел и Заубер.

Поранешниот возач на Формула 1, Андреа Де Чезарис на 55 годишна возраст загина во сообраќајна несреќа со мотоцикл на улиците на Рим

За време на рекордно долгата Ф1 кариера која треаеше повеќе од 14 години Де Чезариз настапи на 214 трки, но не успеа да забележи ниту една гран-при победа,а имаше една пол позиција и еден најбрз круг.

Во долгата кариера во периодот од 1980-1994-тата годнина возеше за Алфа Ромео, Лижие, Мекларен,Бребем,Риал , Скудериа Италија,Џордан,Тајрел и Заубер.