Историска трка во Сочи!

11.10.2014 10:15

Возачите на Mерцедес немаат намера да дозволат никој друг да се вмеша во нивната трка за освојување на Fормула 1 шампионатот. Германецот Rозберг беше најбрз на првиот тренинг на новата патека во олимписко Sочи. Британецот Hамилтон имаше шеесет и пет стотинки послабо време, но затоа беше најуспешен на вториот тренинг и тоа со речиси секунда подобар резултат од Rозберг кој беше четврти.

Двојната програма од историската и дебитанска Голема награда на Русија, ексклузивно на Македонската телевизија во 13 часот, квалификациите утре, трката в недела.

Возачите на Mерцедес немаат намера да дозволат никој друг да се вмеша во нивната трка за освојување на Fормула 1 шампионатот. Германецот Rозберг беше најбрз на првиот тренинг на новата патека во олимписко Sочи. Британецот Hамилтон имаше шеесет и пет стотинки послабо време, но затоа беше најуспешен на вториот тренинг и тоа со речиси секунда подобар резултат од Rозберг кој беше четврти.

Двојната програма од историската и дебитанска Голема награда на Русија, ексклузивно на Македонската телевизија во 13 часот, квалификациите утре, трката в недела.