Том Хенкс ќе објави збирка раскази

04.11.2014 11:19

Актерот потиша договор со издавачката куќа „Алфред А. Кноф“, која ќе ја објаваи неговата збирка на кратки расказни...

Само некоклку недели откако „Њујорккер“ ја обајви кратка приказна на Том Хенкс, „Alan Bean Plus Four“, актерот потиша договор со издавачката куќа „Алфред А. Кноф“, која ќе ја објаваи неговата збирка на кратки расказни.
 
Задено со книгата ќе биде објавена и апликацијата, која, как што тврди Хенкс, на корисниците ќе им го приближи искуството на старите машини за пишување, кои се негова долгогодишна фасцинација, а воедно и инспирација, за расказите што ќе се најдат во збирката.
 
Но, ако се суди според негативни критики на неговата прва куса приказна, писталеската кариера нема да биде нешто со што Хенкс ќе може да се прослави.