Со донации во Абу Даби

17.11.2014 15:33

Од тимот е потврдено дека по апелот за помош, од донации на фановите и подржувачите на зелените болиди се собрани околу 3 милиони долари што е блиску до границата од 3,7 милиони колку што им се потребни за настап...

Екипата на Ктерхам соопшти дека ќе настапи на последната трка во сезоната што претстојниот викенд ќе се вози на патеката во Абу Даби.

Од тимот е потврдено дека по апелот за помош, од донации на фановите и подржувачите на зелените болиди се собрани околу 3 милиони долари што е блиску до границата од 3,7 милиони колку што им се потребни за настап. Катерхам не сака да ја пропушти шансата за настап бидејќи според нив Абу Даби е вистинското место да се привлече внимание и евентуално да се најде купувач на тимот.