Црвениот фустан праќа порака „Сакам секс“

20.08.2013 01:59

Ако сакате да заведете некој маж, тоа најлесно ќе го сторите ако облечете црвен фустан. Научниците утврдија дека црвената боја навистина праќа порака дека личноста која ја носи сака секс.

Резултатите од најновото истражување покажуваат во периодот на овулација најчесто носат црвена боја, за да го привлечат партнерот и да го наведат на секс.

3fustan500

Не е точно утврдено зошто мажите сметаат дека црвената боја е секси, но се претпоставува дека таа ги буди „животните инстинкти“ во нив.

fustan500

Канадски истражувачи замолиле 124 жени облечени во различни бои да им кажат колку дена поминале од нивниот последен менструален циклус. Резултатот покажал дека дамите кои се во плодни денови носат нешто црвено.