Ако ви смета метеж, не посетувајте ги овие места

18.11.2014 13:09

Патниците сакаат недопрени парчиња од рајот и места кои еден ден најверојатно ќе бидат многу популарни, но кои во мометнов не се толку познати...

Лицата кои себе си се сметаат за патници, а не туристи, обично не сакаат метеж и местата кои ги посетуваат сите гости од некоја земја.
 
Патниците сакаат недопрени парчиња од рајот и места кои еден ден најверојатно ќе бидат многу популарни, но кои во мометнов не се толку познати.
 
Корисниците на социјалните мрежи претставија листа на дестинации кои дефинитивно треба да ги избегнувате, ако не сакате голем број на туристи:
 
Пукет, Тајланд
 
Париз, Франција
 
Дубровник, Хрватска
 
Амстердам, Холандија
 
Рим, Италија
 
Кута, Бали, Индонезија
 
Ваикики плажа, Хонолули, Хаваи
 
Истанбул, Турција
 
Прага, Чешка
 
Рио де Женеиро, Бразил
 
Маракеш, Мароко
 
Венеција, Италија
 
Интерлакен, Шајцарија.