„Ѕвезди на светската книжевност“ - промоција на нови наслови

05.01.2014 12:48

Промоција на нови наслови од едицијата „Ѕвезди на светската книжевност“ ќе се одржи во Порта Македонија, на која ќе присуствуваат премиерот Никола Груевски и министерката за култура Елизабета Канчевска Милевска.
Станува збор за к апитален проект на владата, со кој прв пат се овозможи на македонски јазик да бидат преведени книжевни творби кои се од исклучително значење за светската литература.
Едицијата „Ѕвезди на светската книжевност“ опфаќа вкупно 560 наслови од сите жанрови и периоди од развојот на литературата.

Промоција на нови наслови од едицијата „Ѕвезди на светската книжевност“ ќе се одржи во Порта Македонија, на која ќе присуствуваат премиерот Никола Груевски и министерката за култура Елизабета Канчевска Милевска.
Станува збор за к апитален проект на владата, со кој прв пат се овозможи на македонски јазик да бидат преведени книжевни творби кои се од исклучително значење за светската литература.
Едицијата „Ѕвезди на светската книжевност“ опфаќа вкупно 560 наслови од сите жанрови и периоди од развојот на литературата.