Ристиќ пак во Кореја

06.01.2014 19:31

Поранешниот македонски фудбалски интернационалец Стевица Ристиќ повторно ќе настапува во шампионатот на Јужна Кореја. Во наредните две сезони Ристиќ ќе го носи дресот на Јеонгам драгонс, а претходно играше во јапонскиот тим Шонан во втората лига.

Кариерата на далечниот исток тој ја почна во Јеонбук, а во Јужна Кореја беше дел и од Поханг и од Сувон што значи дека Јеонгам е негов четврти клуб во оваа земја. Кај нас Ристиќ играше за Силекс, а до неодамна беше дел од репрезентацијата, но поради недисциплина, поранешниот селектор Чедомир Јаневски го отстрани од националниот тим. 

Поранешниот македонски фудбалски интернационалец Стевица Ристиќ повторно ќе настапува во шампионатот на Јужна Кореја. Во наредните две сезони Ристиќ ќе го носи дресот на Јеонгам драгонс, а претходно играше во јапонскиот тим Шонан во втората лига.

Кариерата на далечниот исток тој ја почна во Јеонбук, а во Јужна Кореја беше дел и од Поханг и од Сувон што значи дека Јеонгам е негов четврти клуб во оваа земја. Кај нас Ристиќ играше за Силекс, а до неодамна беше дел од репрезентацијата, но поради недисциплина, поранешниот селектор Чедомир Јаневски го отстрани од националниот тим.