18 Октомври Европскиот ден на борба против трговија со луѓе

Европски ден на борба против трговија со луѓе

18.10.2013 12:12

Промоција на филмот „Blindness Uncovered“

По повод „18 Октомври Европскиот ден на борба против трговија со луѓе во Музејот на македонската борба ќе се одржи проекција на краткиот пантомима филм „Blindness Uncovered“.
 
Покрај промоцијата на филмот, ќе се одржи и дискусија посветена на трговијата со луѓе.
 
Настанот го организира Националната комисија за борба против трговијата со луѓе и илегална миграција во соработка со Германската организација за интернационална соработка (ГИЗ).