Синџир на американски кина и забрани влез на поп-ѕвездата Мадона

На Мадона забранет влез во кино

18.10.2013 13:25

Синџир на американски кина и забрани влез на поп-ѕвездата Мадона поради скандалот кој го предизвикала на премиерата на потреснита драма „12 Years Of Slave“

Пејачката во текот на филмот непрекинато испраќала пораки од својот Блекбери, а кога една жена ја предупредила на нејзиното однесување,  и се обратила : - Морам поради работа, ти терачу на робови!“.
 
Портпаролот на синџирот The Alamo Drafthous изјави дека Мадона ќе ја пуштат во нивните кина дури тогаш кога ќе „се извини на сите љубители на филмската уметност“.
 
Инаку, споменатиот скандал се случил в текот на проекцијата „12 Years Of Slave“ на Њујорк Филм Фестивал.