Македонска филхармонија со концертот „Патувања“

15.01.2014 11:57

Со синфонинскиот концерт „Патувања“ на 16 јануари во 20 часот, Македонската филахармонија ќе ве пренесе во инспиративниот и виртуозен музички свет на Феликс Менделсон.

На диригентскиот пулт ќе застане добро познатиот Борјан Цанев, а како солист на концертот ќе се претстави талентираната македонска пијанистка Ирина Наумовска

На програмата покрај увертирата „Хебриди“, се и неговиот брилијантен Концерт за пијано и оркестар бр. 1, како и Симфонијата бр. 4, попозната како „Италијанска“.

Со синфонинскиот концерт „Патувања“ на 16 јануари во 20 часот, Македонската филахармонија ќе ве пренесе во инспиративниот и виртуозен музички свет на Феликс Менделсон.

На диригентскиот пулт ќе застане добро познатиот Борјан Цанев, а како солист на концертот ќе се претстави талентираната македонска пијанистка Ирина Наумовска

На програмата покрај увертирата „Хебриди“, се и неговиот брилијантен Концерт за пијано и оркестар бр. 1, како и Симфонијата бр. 4, попозната како „Италијанска“.