Европски игри - Баку 2015

Борачот Митров несреќно елиминиран во првото коло

17.06.2015 20:52

Во категоријата до 65 килограми во слободен стил, Митров со одлука на судиите со 3:1 загуби од светскиот првак, Сафарјан...

Во спортот некогаш и поразите не мора да значат разочарување. Таква е елиминацијата на борачот Дејан Митров во првото коло на Европските игри во Баку.

Во категоријата до 65 килограми во слободен стил, Митров со одлука на судиите со 3:1 загуби од светскиот првак, Сафарјан.

Борбата на душекот заврши 2:2, но поради начинот на кој ги освои поените. судиите му ја доделија победата на Ерменецот. Затоа што Сафарјан загуби во осминафиналето, Митров не влезе ниту во репасаж.