Рекорден рејтинг на Ѓорческа

29.06.2015 19:08

Нашата најдобра тенисерка е 354-та во поединечна конкуренција што е за 13 позиции повисоко од нејзиното претходно рангирање...

Добрите настапи и овозможиваат напредок на ВТА листата на Лина Ѓорческа. Нашата најдобра тенисерка е 354-та во поединечна конкуренција што е за 13 позиции повисоко од нејзиното претходно рангирање.

Во двојки Ѓорческа се качи за едно место и сега е 277-ма светска тенисерка.