Десет најевтини европски дестинации

14.09.2015 13:56

Градовите се рангирани врз основа на вкупната цена на сместувањето во хотел со три ѕвезди, вечерва за двајца во које е вклучено вино, пијалок како кафе, како и посета на знаменитостите на градот и билет за градскиот превоз...

Британската компанија „Пост офис“ состави листа од десет најпристапни туристички дестинации во Европа во 2015 година.

Градовите се рангирани врз основа на вкупната цена на сместувањето во хотел со три ѕвезди, вечерва за двајца во које е вклучено вино, пијалок како кафе, како и посета на знаменитостите на градот и билет за градскиот превоз.

Пред Мадрид, Берлин и Истанбул, кои се најдоа на 11., 12. и 13. место, се следните најевтини градови за посета оваа година:

10. Стразбур, Франција 233 евра

9. Краков, Полска 199 евра

8. Лисабон, Португалија,195 евра

7. Прага, Чешка 195 евра

6. Дубровник, Хрватска 191 евро

5. Атина, Грција 180 евра

4. Талин, Естонија 180 евра

3. Рига, Летонија 165 евра

2. Будимпешта, Унгарија 165 евра

1. Вилнус, Литванија 137 евра.