Тајни кодови на паметните телефони

04.11.2015 10:57

На поголемиот дел уреди работат сите кодови. Ова може да биде исклучително корисно за сите корисници...

Ова се кодовите кои можете без било каква дополнителна програма да ги користите на вашиот паметен телефон. На поголемиот дел уреди работат сите кодови. Ова може да биде исклучително корисно за сите корисници!
 
1. *#06# – Имеи број
2. *#0*# – Сервисно мени
3. *#*#4636#*#* – Информации за батеријата на уредот
4. *#*#34971539#*#* – Детали за камерата
5. *#*#273282*255*663282*#*#* – Бекап медија
6. *#*#197328640#*#* – Активирање на тест режимот
7. *#*#232339#*#* –Тест за Wireless LAN
8. *#*#0842#*#* – Тест за вибрација и позадинско светло
9. *#*#2664#*#* – Тест за дисплеј чувствителен на допир
10. *#*#1111#*#* – ФТС (фабричка) верзија на софтверот (со 1234 во кодот дава приказ на PDA i FW)
11. *#12580*369# – Информации за софтвер и хардвер
12. *#9090# – Дијагностички информации
13. *#9900# – Ситем дамп мод
14. *#301279# – HSDPA/HSUPA контролно мени
15. *#7465625# – Статус на заклучување на екранот
16. *#*#7780#*#* –Вракање на податоците на стандардно подесување
17. *2767*3855# – Форматирање на уредот на фабричко подесување (Внимание! Оваа наредба ги брише сите податоци од уредот)
18. *#*#7594#*#* – По внесот на овој код, вашиот уред ќе се исклучи
19. *#*#232338#*#* – Приказ наWi-Fi MAC адреса
20. *#*#1472365#*#* – Брз GPS тест
21. *#*#1575#*#* – Детален GPS тест
22. *#*#0*#*#* – Тест на LCD екран
23. *#*#0289#*#* – Аудио тест
24. *#*#0588#*#* – Тест на“proximity” сензор
25. *#*#3264#*#* – Приказ на RAM верзија
26. *#*#232331#*#* – Bluetooth тест
27. *#*#232337#*# – Приказ на Bluetooth адреса
28. *#*#7262626#*#* – Field тест
29. *#*#8255#*#* – Tracking Google Talk сервис
30. * # * # 3424 # * # * –Тест на функција на HTC уреди
31. *#*#4636#*#* – HTC инфо мени и
32. ##8626337# – Започни VOCODER.