Играна серија

НАПРЕД, ДИЕГО!

Петок, 11:20

Незаборавни доживувања на 8-годишното Латино момче, Диего Маркез кој ги спасува животните насекаде низ светот.

Во секоја епизода Диего спасува животни користејќи ги своите способности со помош на компјутер, камера и дневник. Тој тоа го постигнува интерактивно со помош на младите гледачи кои истовремено ги едуцира за животинскиот свет.