Информативни

БИЗНИС 365

Понеделник, 20:15

Македонската економија е умерено подготвена да се соочи со конкуренцијата на европскиот пазар. Напредок има, клучни проблеми- сивата економија, високата стапка на невработеност, непочитувањето на договорите, ниското ниво на иновации и инвестиции - оценка на Европската комисија во последниот извештај. Владата признава- состојбите се отсликани прецизно. Економскиот дел на извештајот и планот за раст на стопанството ги анализираме со вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев.