Намирници кои ги чистат белите дробови од никотин и катран

16.03.2016 13:45

Експертите затоа советуваат редовно чистење и детоксикација на организмот од штетните материи...

Пушењето има штетно влијание врз човековото тело, но најмногу им штети на белите дробови. Експертите затоа советуваат редовно чистење и детоксикација на организмот од штетните материи.

Сите добро знаеме дека со внесот на чадот од цигари во нашето тело ние внесуваме и никотин и катран.

Ова се неколку намирници кои можат да ви помогнат да ги исчистите белите дробови.

Целер- поради високото ново на витамин Е кое го содржи во себе, со конзумирањето на целерот ја стимулираме и ја јакнеме белодробната мембрана. Најдобро е да се конзумира свеж.

Кромид и лук- Целосно ги прочистуваат белите дробови бидејќи имаат антиоксидантско дејство.

Ѓумбир- Делува антибактериски на вашите бронхии и помага во исфрлање на токсините од белите дробови.

Цитрон- Една чаша цеден цитрон во текот на денот ќе ви помогне ја ги исчистите белите дробови и да ги намалите проширените клетки на рак во телото.