Селектирани композиции „ЦВЕТНИЦИ“ 2016

28.03.2016 17:19

На конкурсот објавен од страна на МРТ, за прием на нови авторски композиции коишто ќе бидат изведени на фолк фесивалот „Цветници “ 2016 , пристигнаа вкупно 61 композиција. 

Фестивалот ќе се одржи на 23.04.2016 година  во студиото 1 на МТВ, со почеток на директниот пренос од 20:30 минути.

Уметнички директор на фестивалот е Николче Мицевски, којшто воедно и ќе раководи со Народниот Оркестар на МРТ.

Фестивалот и оваа година е во продукција на Секторот за Културно уметничка програма на МТВ.            

 

НАСЛОВ НА ПЕСНА

МУЗИКА

ТЕКСТ

АРАНЖМАН

ИСПОЛНИТЕЛ

  1

ЕДЕН БЕЗ ДРУГ

ТОМИСЛАВ КОТОРЧЕВИЌ

ТОМИСЛАВ КОТОРЧЕВИЌ

НИКОЛА АВТОВСКИ

ГРУПА „ АРИЈА“

  2

ШТО ЌЕ МИ Е ВИНОТО

ОРЦЕ ЗАФИРОВСКИ

ОРЦЕ ЗАФИРОВСКИ

ДЕЈАН МОМИРОВСКИ

ЃОКО ЈОВИЌ

  3

ЕЈ ЖИВОТЕ

ЦАНЕ ПЕТРОВ

ЦЕЦЕ МИЛОВАНОВИЌ

ЦАНЕ ПЕТРОВ

ГРУПА  „БИОРИТАМ “

  4

ПЛАЧЕ НЕБОТО

КИРЕ КОСТОВ 

ОРЦЕ ЗАФИРОВСКИ

КИРЕ КОСТОВ 

ДАРКО БИЛБИЛОВСКИ

  5

ЕСЕН ТАГУВА

ДАРКО ИЛИЕВСКИ 

ОРЦЕ ЗАФИРОВСКИ

ДАРКО ИЛИЕВСКИ 

ЈОВИЦА МИЦЕВСКИ

  6

ВЕРУВАЈ МИ

МИЛАН ЗАФКОВ

БОРЧЕ НЕЧОВСКИ

МИЛАН ЗАФКОВ

ГРУПА„ МАЕСТРО“

  7

ВИНОТО ЗНАЕ СЕ

ГРИГОР КОПРОВ

ДРАГИ ТАНЕВСКИ

ЦАНЕ ПЕТРОВ

БЛАГОЈА  ГРУЈОВСКИ

  8

НЕМА ДА СИ ДОЗВОЛАМ

НИКОЛА АВТОВСКИ

БОРЧЕ НЕЧОВСКИ

НИКОЛА АВТОВСКИ

ЗУИЦА ЛАЗОВА

  9

ОСТАНИ ВО СРЦЕТО

ДАРКО ИЛИЕВСКИ

ОРЦЕ ЗАФИРОВСКИ

ДАРКО ИЛИЕВСКИ

КАТЕ и група                             „НЕЛИ ТИ РЕКОВ“

10

ЉУБОВНА ПРАШИНА

ДЕЈАН МОМИРОВСКИ

БОРЧЕ НЕЧОВСКИ

ДЕЈАН МОМИРОВСКИ

ТАТИЈАНА СТЕФАНОВСКА

11

НОЌВА САКАМ ДА ТЕ ГУШНАМ

АЛЕКСАНДАР ТАРАБУНОВ

ВАНЧО ТАРАБУНОВ

ДАРКО ИЛИЕВСКИ

КИРИЛ МИТОВСКИ

12

СЕ ЗА ТЕБЕ

ЗЛАТКО МИЛАДИНОВСКИ

ЗЛАТКО МИЛАДИНОВСКИ

ЗЛАТКО МИЛАДИНОВСКИ

ВЛАТКО МИЛАДИНОВСКИ

13

ЗЕМЈАТА НА СОНЦЕТО

Љ. ЧЕДОМИРСКИ

ЕЛВИР МЕКИЌ

Љ. ЧЕДОМИРСКИ

СУЗАНА СПАСОВСКА

14

СИНЏИР ОД СОЛЗИ

Љ. ПОПОВСКИ

Љ. ПОПОВСКИ

НИКОЛА АВТОВСКИ

АНАСТАСИЈА ПЕТРЕСКА 

МРТ ќе овозможи јавно извлекување на настап во првата или втората половина од натпреварувачкиот дел на фестивалот, а МРТ и уметничкиот директор во согласност со истото, ќе го направат конечниот редослед за настап, со цел задржување на ритмичката (стилска) разновидност  а со тоа и овозможување на подеднаков третман на секоја од песните и секој од учесниците.