Карфиолот го забрзува метаболизмот

06.04.2016 12:17

Овој нискокалоричен зеленчук не е богат со јаглехидрати, па затоа е идеална храна за сите оние кои сакаат да ја стегнат половината. Полн е со влакна што го подобруваат варењето, не предизвикува надуеност, но исто така го подобрува варењето на храната.

Ако се обидувате да се ослободите од вишокот килограми, време е да го наполните фрижидерот со карфиол.

Овој нискокалоричен зеленчук не е богат со јаглехидрати, па затоа е идеална храна за сите оние кои сакаат да ја стегнат половината. Полн е со влакна што го подобруваат варењето, не предизвикува надуеност, но исто така го подобрува варењето на храната.

Освен тоа, добар извор е на омега 3 масни киселини кои го зголемуваат имунитетот и ја подобруваат резистенцијата на инсулин. Овие киселини исто така го потпомагаат лачењето на лептинот, хормон кој ја регулира телесната тежина и го забрзува метаболизмот.

Во текот на есента овој зеленчук го има во изобилство, па не е проблем снабудувањето. Затоа пронајдете добри рецепти и гледајте како килограмите се топат.