РЕДОСЛЕД ЗА НАСТАП НА ФЕСТИВАЛОТ „ЦВЕТНИЦИ 2016“

18.04.2016 16:34

Во студиото 2 на МТВ извлечен редоследот за настап на фестивалот Цветници 2016 година. Изведувачите или нивни представници од авторскиот тим, го извлекоа редниот број за настап на годинашново издание на Фестивалот на авторски композиции во духот на македонската мелопоетска традиција „Цветници“ 2016.

Потсетуваме дека за победниците, според евровизискиот принцип на гласање, одлучуваат гласовите на стручно жири и гласовите од телевоутингот во однос 50 : 50 %.

Наградата за животно дело и исклучителен придонес во афирмирање на македонската традиционална музичка култура, МРТ оваа година и ја доделува на дамата со уникатен вокално уметнички израз и долгогодишен ексклузивец на музичката продукција на МРТ,  доајен на македонската народната песна- Вања Лазарова- Димитровска.

„Цветници“ 2016 - Директен пренос од студиото 1 на МТВ во сабота на 23.04.2016 година со почеток во 20:15 минути. 

Македонската Радио Телевизија на сите учесници на фестивалот  им посакува успешни настапи и  песни за паметење.

 

Редослед за настап и  композиции „ Ц В Е Т Н И Ц И “   2016

 

НАСЛОВ НА ПЕСНА

МУЗИКА

ТЕКСТ

АРАНЖМАН

ИСПОЛНИТЕЛ

1

ЉУБОВНА ПРАШИНА

ДЕЈАН МОМИРОВСКИ

БОРЧЕ НЕЧОВСКИ

ДЕЈАН МОМИРОВСКИ

ТАТИЈАНА СТЕФАНОВСКА

2

ЗЕМЈАТА НА СОНЦЕТО

ЉУПЧО ЧЕДОМИРСКИ

ЕЛВИР МЕКИЌ

ЉУПЧО ЧЕДОМИРСКИ

СУЗАНА СПАСОВСКА

3

ЕСЕН ТАГУВА

ДАРКО ИЛИЕВСКИ 

ОРЦЕ ЗАФИРОВСКИ

ДАРКО ИЛИЕВСКИ 

ЈОВИЦА МИЦЕВСКИ

4

СЕ ЗА ТЕБЕ

ЗЛАТКО МИЛАДИНОВСКИ

ЗЛАТКО МИЛАДИНОВСКИ

ЗЛАТКО МИЛАДИНОВСКИ

ВЛАТКО МИЛАДИНОВСКИ

  5

ЕДЕН БЕЗ ДРУГ

ТОМИСЛАВ КОТОРЧЕВИЌ

ТОМИСЛАВ КОТОРЧЕВИЌ

НИКОЛА АВТОВСКИ

ГРУПА „ АРИЈА“

6

НОЌВА САКАМ ДА ТЕ ГУШНАМ

АЛЕКСАНДАР ТАРАБУНОВ

ВАНЧО ТАРАБУНОВ

ДАРКО ИЛИЕВСКИ

КИРИЛ МИТОВСКИ

7

ВЕРУВАЈ МИ

МИЛАН ЗАФКОВ

БОРЧЕ НЕЧОВСКИ

МИЛАН ЗАФКОВ

ГРУПА„ МАЕСТРО“

8

ШТО ЌЕ МИ Е ВИНОТО

ОРЦЕ ЗАФИРОВСКИ

ОРЦЕ ЗАФИРОВСКИ

ДЕЈАН МОМИРОВСКИ

ЃОКО ЈОВИЌ

9

ОСТАНИ ВО СРЦЕТО

ДАРКО ИЛИЕВСКИ

ОРЦЕ ЗАФИРОВСКИ

ДАРКО ИЛИЕВСКИ

КАТЕ и група                            „НЕЛИ ТИ РЕКОВ “

10

СИНЏИР ОД СОЛЗИ

ЉУПЧО ПОПОВСКИ

ЉУПЧО  ПОПОВСКИ

НИКОЛА АВТОВСКИ

АНАСТАСИЈА ПЕТРЕСКА

11

ВИНОТО ЗНАЕ СЕ

ГРИГОР КОПРОВ

ДРАГИ ТАНЕВСКИ

ЦАНЕ ПЕТРОВ

БЛАГОЈА  ГРУЈОВСКИ

12

НЕМА ДА СИ ДОЗВОЛАМ

НИКОЛА АВТОВСКИ

БОРЧЕ НЕЧОВСКИ

НИКОЛА АВТОВСКИ

ЗУИЦА ЛАЗОВА

13

ЕЈ ЖИВОТЕ

ЦЕЦЕ МИЛОВАНОВИЌ

ЦЕЦЕ МИЛОВАНОВИЌ

ЦАНЕ ПЕТРОВ

ГРУПА  „БИОРИТАМ “

14

ПЛАЧЕ НЕБОТО

КИРЕ КОСТОВ 

ОРЦЕ ЗАФИРОВСКИ

КИРЕ КОСТОВ 

ДАРКО БИЛБИЛОВСКИ