Обраќање на претседателот Ѓорѓе Иванов

20 годишнина од формирањето на Панeвропската унија на Македонија

31.10.2013 20:36

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, утре – 01 ноември 2013 година, петок, ќе се обрати на приемот што ќе го приреди по повод одбележувањето на 20 годишнината од формирањето на Панeвропската унија на Македонија.
 
На свеченоста, на претседателот Иванов ќе му биде доделена благодарница за неговата лична и политичка поддршка на Паневропската унија на Македонија во напорите за интеграција на Република Македонија во Европската унија.
 
Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, утре – 01 ноември 2013 година, петок, ќе се обрати на приемот што ќе го приреди по повод одбележувањето на 20 годишнината од формирањето на Панeвропската унија на Македонија.
 
На свеченоста, на претседателот Иванов ќе му биде доделена благодарница за неговата лична и политичка поддршка на Паневропската унија на Македонија во напорите за интеграција на Република Македонија во Европската унија.
 
Во рамки на свеченоста, претседателот Иванов ќе ја врачи наградата „Борис Трајковски“ на г-ѓа Валбурга Хабсбург Даглас. Наградата, во нејзино име, ќе ја прими г. Георг Хабсбург.