Последниот проект на Заха Хадид

21.09.2016 13:40

Станува збор за оргиналниот проект дизајниран за брендот „Sawaya & Moroni“, кој се создал благодарение на полиутеранската структира со висока густина, која овозможила креирање на маса која создава впечаток на течни оригамни форми кои потсетуваат на речен тек од птичја перспектива.

Само неколку дена пред да почине, Заха Хадид го заврши нејзинот последен проект „Мел Тејбл“, кој очекувано привлече посебно внимание на премиерното прикажување на овогодинешниот Саем за мебел во Милано.

Станува збор за оргиналниот проект дизајниран за брендот „Sawaya & Moroni“, кој се создал благодарение на полиутеранската структира со висока густина, која овозможила креирање на маса која создава впечаток на течни оригамни форми кои потсетуваат на речен тек од птичја перспектива.

„Мел Тејбл“ масата ќе биде достапна во црвена, црна и сина боја, а ќе остане запаметена како проект со кој е завршена славната кариера на Заха Хадид.