Меморијален турнир во чест на Тоше

02.02.2014 09:56

По повод роденденот на незаборавната македонска поп-икона Тоше Проески, денеска со почеток во 11.00 часот во спортскиот центар „Форца“ во организација на Здружението на власи стопанственици од Македонија „Мандра“, по петти пат ќе се одржи традиционалниот меморијален турнир во мал фудбал.
 
Во рамките на оваа манифестација, посетителите ќе имаат можност да ги слушнат звуците од влашкиот, албанскиот и ромскиот фолклор, во изведба на повеќе културни уметници.
По повод роденденот на незаборавната македонска поп-икона Тоше Проески, денеска со почеток во 11.00 часот во спортскиот центар „Форца“ во организација на Здружението на власи стопанственици од Македонија „Мандра“, по петти пат ќе се одржи традиционалниот меморијален турнир во мал фудбал.
 
Во рамките на оваа манифестација, посетителите ќе имаат можност да ги слушнат звуците од влашкиот, албанскиот и ромскиот фолклор, во изведба на повеќе културни уметници.